Poradna AB CryptoBox 752HD Combo

Autor: | Vloženo: 02.01.2019 000 19:43 | Témata: Poradna AB CryptoBox 752HD Combo

Satelitní karta do AB Cryptobox 752HD Combo


Dobrý den.Mám zájem o koupi výše zmíněného sat.přijímače.Vzhledem k tomu,že
jsem v problematice sat.vysílání něco málo informovaný laik,potřeboval bych poradit jakou kartu nebo modul bych měl zakoupit,aby mně přijímač správně fungoval v příjmu signálu ze Skylinku. Na netu jsem totiž našel,že bývají problémy s kompatibilitou různých karet v některých sat. přijímačích, na což výrobci přijímačů upozorňují.Věřím,že dostanu konečně správnou,fundovanou odpověď na rozdíl od rad různých t.zv. odborníků.Děkuji za odpověď.

  • Televizní Centrum

    Televizní Centrum

    3. ledna 2019

    Dobrý den,
    pro správnou funkčnost karty Skylink potřebujete mít k přístroji dekódovací modul Irdeto (do CI slotu). Např. zde: https://dekodovaci-moduly.heureka.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Láďa

    Láďa

    7. ledna 2019

    Tak v uni čtečce tohoto přístroje mám vyzkoušenou Skylink Irdeto ta jde. Jak je to s Irdeto HD7 nevím. Rozdíl mezi kartami se pozná podle čísla HD7 - někde na netu to je od jakého čísla začíná.
    P.S. Výhodou tohoto přístroje je že žádnou kartu nepotřebujete . . . . stačí hledat

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Pavel

      22. ledna 2019 - Pavel


      Vážený Láďo.
      Jelikož jsem, jak už jsem minule uvedl, něco málo informovaný laik staršího data,potřeboval bych
      blíže vysvětlit závěry uvedené ve Vaší odpovědi ze 7.1 2019 na můj dotaz ohledně AB
      Cryptoboxu 752. Sat.karta a modul jsou pro mě málo říkající pojmy, co je co a k čemu slouží.
      V P.S. uvádíte,že tento přijímač nepotřebuje kartu. :1.) Co je tedy třeba udělat pro to,abych mohl přijímat vysílání ze Skylinku?.(Přijímač bych chtěl koupit a proto se ptám předem na podrobnosti). Stačí jen naladit přijímač a bez karty sledovat vysílání? Tak to asi nebude. 2.) Výrobce uvádí,že u tohoto přijímače lze nahrávat jak na flešky tak na ext HDD disky,což řada jiných přijímačů na flešky neumí. Je možnost nahrávání na flešky nějak podmíněna rychlostí čtení a zápisu dané flešky, nebo to nehraje roli? Nemám totiž zájem nahrávat na HDD disky jak už jsem posledně uváděl (cena a pro mě zbytečně velká a nevyužitelná kapacita disku-vystačím si s fleškou max.32-64 GB). 3.) Jaké kroky je třeba udělat,aby bylo možné nahrávky přehrávat i v mém PC Windows 10 nekódovaně, poté překonvertovat do AVI formátu a pak kdekoliv přehrávat? Děkuji za odpověď. S pozdravem Pavel


    • Láďa od Berouna

      22. ledna 2019 - Láďa od Berouna

      Jsem dost staršího data, ale pokud jste uplný laik a satkarta amodul vam moc neříkají, tak nevím - hledat cardsharing.
      Nahrávání viz návod u výrobce: https://cryptobox.sk...


    • Pavel

      23. ledna 2019 - Pavel

      Dobrý den.
      Děkuji za odpověď.Ten nápad se satelitním Cardsharingem je zajímavý,ale pro mě velice problematický,komplikovaný a nevýhodný.Mohl bych použít na odzkoušení sat.modul od fy.NEOTION GoSAT CAM 701 CI+(Viaccess.orca),který mám instalovaný v mé druhé TV Samsung se sat. tunerem? Potřeboval bych od Vás,kdybyste mi mohl vytypovat z toho množství dekódovacích modulů,co nabízejí internetové obchody,které bych mohl úspěšně použít v přijímači? Děkuji za odpověď.


    • Láďa od Berouna

      23. ledna 2019 - Láďa od Berouna

      Ten co píšete, to je zřejmě ten co má tu integrovanou, co se z něj nevyndavá. Samozřejmě použít jde, při koupi jiného stačí koukat aby měl skylink ready. Třeba
      https://www.heureka.cz...


    • Pavel

      24. ledna 2019 - Pavel

      Dobrý den.
      Děkuji za nabídku.Oba moduly mají uvedeny nepatrně rozdílné ceny.Je to dáno větším rozsahem použití a nebo jinými technickými vlastnostmi se kterými je počítáno do blízké budoucnosti? Kterému byste dal přednost?
      Děkuji za odpověď.


    • L

      24. ledna 2019 - L

      Rozdil je jen v cene dle dodavatele.


    • Pavel

      29. ledna 2019 - Pavel

      Dobrý den.
      Děkuji za odpověď týkající se doporučovaných dekod.modulů..Měl bych ještě dotaz na sat příjimač Amiko Neo Combo. Ve specifikaci je uvedeno,že je možno pro nahrávání použít nejrychlejší typ disků-SSD disky. Je možné nahrávat tedy i na pomalejší 8GB-64GB flešky? Dále se uvádí,že nahrávky jsou plně přenositelné a nekódované.Platí tedy, že je nebude zapotřebí dekódovat jako nahrávky na Cryptoboksu 752, ale že je bude možné přehrávat bez úpravy na jakémkoli zařízení? Jaké jsou tedy mezi oběma sat. přijímači výhody a rozdíly a rovněž tedy nebude nutné použít dekodovací modul? Nebudou se zabudovanou univerzální čtečkou problémy s vysíláním ze Skylinku a jakou kartu pro bezproblémový příjem bude nutné si pořídit? Děkuji za odpověď.


    • Pavel

      29. ledna 2019 - Pavel

      Dobrý den.
      Posílám ještě dodatečně dotaz,zda existuje nějaký dekodovací program i pro nahrávky pořízené na SP go Sat GS 6050HDv?


    • L

      29. ledna 2019 - L

      Tak tohle už jsou otázky pro prodejce.


    • Pavel

      1. února 2019 - Pavel

      Dobrý den.
      Dle Vašeho doporučení dvou modulů viz :https://www.heureka.cz... koupil Mascom CAM modul Skylink Irdeto CI+
      Po zasunutí do slotu mi vyskočilo upozornění:
      Přístup Irdeto
      Chyba
      1 E04-4 Prosím vložte smartkartu
      Jinak mi nenaběhl žádný sat kanál,obrazovka bez signálu.
      Poraďte co s tím? Mám dojem,že u toho druhého doporučovaného modulu to bude obdobné. Děkuji za odpověď.


    • L

      1. února 2019 - L

      Máte kartu v modulu správně, máte v přístroji nejnověší FW ? Zkuste kartu s modulem v jiném přístrojí /ve vaší TV samsung/ jinak zkuste podporu-poradnu u výrobce STB https://cryptobox.sk/


    • Pavel

      2. února 2019 - Pavel

      Dobrý den.
      Karta se nedá jiným způsobem vložit do slotu.Zkoušel jsem ji i ve druhé tv Samsung a objeví se stejná hláška a karta i tam nefunguje. V obou tv funguje pouze karta GoSat Cam 701 CI+,kterou mám v tv Samsung.Nebude problém v tom,že fungující karta Cam 701+je registrovaná za registrační poplatek 999,-Kč u Skylinku,což byla podmínka pro její správnou funkci? Bude splnění této podmínky vždy nutné i pro jiné typy karet? A nebo jsou karty fungující i bez registrace?


    • L

      2. února 2019 - L

      Jak nejde vložit jinak??? Vložil jste do modulu Mascom PLASTOVOU kartu skylink? To jde vložit obráceně -čip nahoru nebo dolu. Vaše původní karta NEOTION GoSAT CAM 701 CI+ má tu plastovou kartu již zabudovánu v sobě, tak zkuste ji v cryptoboxu. Teď čtu ve vasem prvním dotazu "Sat.karta a modul jsou pro mě málo říkající pojmy" a nebude lepší si zaplatit firmu ať vám to zprovozní.


    • Pavel

      2. února 2019 - Pavel

      Dobrý den.
      Věřím Vám,že radit amatérovi musí být pro Vás značně vysilující.Proto si velice cením Vaší ochoty a trpělivosti, kterou mně věnujete.Vydržte to se mnou ještě chvíli,dokud si neozřejmím některé skutečnosti o kterých jsem dosud nevěděl a nerozchodím můj satelit. Snažím se však učit rychle.Tak tedy,když jsem si objednával Vámi doporučený modul,tak jsem měl za to,že je to dostačující pro zprovoznění sat. vysílání.Nevěděl jsem ovšem,že budu k němu potřebovat ještě plastovou kartu Skylinku. Tu mi ani prodejce nenabídl. Mohl byste mi tedy sdělit jaký typ karty si mám ještě pořídit? Děkuji za Vaše neúnavné odpovědi.


    • L

      2. února 2019 - L

      Já jsem taky amater/uživatel
      - vy máte NEOTION GoSAT CAM 701 CI+ - karta integrovaná - tudíž jste již zákazník skylink, který má zákaznické čísloa platíte za programy skylinku
      - z toho vyplývá že si u skylinku můžete objednat kartu Next za cca 1.200 na rok a na té vám půjdou stejné programy co si platíte na Neotion a tu vložíte do modulu-modul do TV/cryptoboxu


    • Pavel

      2. února 2019 - Pavel

      Dobrý den.
      Dodatečně bych se chtěl ještě zeptat co jste myslel ve Vaší odpovědi ze 7.1. v P.S.,že přijímač nepotřebuje žádnou kartu.Z toho jsem vycházel při objednání Vámi vytypované karty.


    • L

      2. února 2019 - L

      Cardsharing - psal jsem hledejte - google - když nepotřebujete kartu, nepotřebujete ani modul ale když vůbec nevíte základní věci, tak se tím nezaobírejte. Proč jako laik si nekoupíte přístroj skylink ready místo cryptoboxu.
      Máte tři možnosti příjmu Skylink
      - receiver skylink ready+karta skylink
      - receiver univerzal + modul+karta skylink nebo modul s integrovanou kartou skylink
      -reiceiver univerzal - cardsharing
      Tím je řečeno už vše . . .
      Pěkný den


    • Pavel

      2. února 2019 - Pavel

      Dobrý den.
      Dovolil bych si ještě jedno vysvětlení mé situace.U skylinku jsem registrován jednak prostřednictví karty,kterou mám v Tv Samsung a o které byla řeč a jednak druhou kartou,která je integrovaná v sat.přijímači GS 6050HDv pro druhý Tv ,který rovněž vlastním .Jelikož mi tento sat přijímač nevyhovuje,vzhledem k tomu,že na něm nelze nahrávat na obyčejné flešky, ale jen na HDD disky,což mi jak už jsem již dříve uváděl nevyhovuje, a AB...to umí, proto jsem se rozhodl pro AB.,i když mi Gs 6050 zůstane a budu za obě karty po čas dvouleté smlouvy platit požadované poplatky.Proto bych Vás chtěl, doufám že naposledy, požádat o vyřešení raději varianty s použitím zakoupené Vámi doporučené karty CAM IRDETO CI+ MASCOM s upřesněním konkrétního typu plastové karty s čipem,která je zapotřebí a zda je k dostání anebo si o ni musím zažádat u Skylinku? Současnou zakoupenou kartu mohu v průběhu 14ti denní zákonné lhůty v případě problému vrátit.Věnujte mi prosím,vzhledem k těmto okolnostem ještě trochu času na odpověď.Děkuji.


    • L

      2. února 2019 - L

      Mascom je označen Skylink Ready proto s kartou 100% spolupracuje. Novou kartu koupíte kdekoliv, je jen jedna verze https://satelitni-karty.heureka.cz...
      Pokud chcete další kartu - Next, ta se objednává přímo u skylinku ale nevím jestli je poskytována k těm vašim integrovaným /Neotion a GS/
      https://www.skylink.cz...


    • Pavel

      6. února 2019 - Pavel

      Dobrý den.
      Koupil jsem, jak jste mi poradil dekódovací kartu IRDETO SKYLINK STANDARD HD m7. Po zasunutí-pouze karty naskočila hláška: inicializace karty proběhla úspěšně. Veškeré funkce bylo možné nastavit,ale po nastavení kanálů-oznam :kódovaný kanál. Po přidání dekódovacího modulu CAM IRDETO CI+ MASCOM HD M7 - hláška : Chyba, vložte smartkartu- a vůbec nebylo možné přijímač spustit.Je tedy nekompatibilní modul nebo karta? Do pátku 8.2 mohu kartu(..HD M7) bez problému vrátit. Dekódovací modul mohu vrátit do 13.2. Děkuji za odpověď.


    • L

      6. února 2019 - L

      Já fakt nevím, máte všechno správně?
      - kartu zaregistrovanou a uhrazen poplatek?
      - vloženou čipem na správnou stranu
      - poslední firmware v přístroji


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.