Poradna AB CryptoBox 752HD Combo

Autor: Mimilda666 | Vloženo: 10.01.2020 000 20:04 | Témata: Poradna AB CryptoBox 752HD Combo

Mimilda666

Mimilda666

Připojení DVD HDD rekorderu

Je možné k tomuto přístroji připojit DVD HDD rekordér přes scart a nahrávat pořady na něj?Umožňuje EPG časované zapnutí bez toho aby jsem musel zadat kam se mají pořady nahrát.Pokud jste někdo ochotný můžete to vyzkoušet? Jestli jde jen v EPG kliknout na určený pořad a tím nastavit aby se v určený čas přístroj zapnul a po nějakém čase vypnul.
děkuji Pitra

  • Petr75

    Petr75

    14. ledna 2020

    Nemám DVD rekordér, tak Vám můžu odpovědět jen na druhou část dotazu.
    Je docela možné, že třeba satelitní programy půjde přes SCART jen sledovat na TV a nebude je možné nahrávat kvůli ochraně.
    V EPG lze vybrat program a nastavit nahrávání. Po stisknutí červeného tlačítka na ovladači se objeví menu časovače, kde jsou položky
    - kanál (z EPG)
    - datum (z EPG)
    - začátek (z EPG)
    - konec (z EPG, všechny položky lze změnit a u konce doporučují čas posunout o 10 až 15 min.)
    - Opakování (1x, denně, týdně, 1-5 (Po-Pá), 6-7 (So +Ne))
    - Režim spánku po konci (Ano/Ne)
    - Nahrávání (Ano/Ne)
    Nejsem teď doma, tak se názvy položek můžou trochu lišit, ale význam je z toho snad jasný.
    Kam se nahrávky ukládají se nastavuje jinde a stačí to nastavit jen jednou. Ale co si pamatuji, když jsem měl připojen HDD s více oddíly a u nastaveného oddílu bylo málo místa, tak se nahrávka uložila na jiný oddíl.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Mimilda666

      14. ledna 2020 - Mimilda666

      Děkuji za odpověď,ale rozhodl jsem se pořídit jiný STB a ten tuto funkci umožňuje a normálně DVD HDD nahrává přes Scart.Akorát je třeba úkon navíc,a to současně na daný čas nastavit i nahrávání na DVD.Ale zase je v tom výhoda,že pak si s nahrávkou můžu na DVD dělat co chci.Chtěl jsem tuto funkci vyzkoušet a používat,jelikož DVD rekordéru se nechci zbavit a další SSD nebo USB zařízení nechci používat.Pokud by jste někdo chtěl používat tento způsob,bacha na Scart kabel.Na ten doporučený z obchodu fungoval jen zvuk.Už jsem to vzdával ale pak mě napadlo použít původní co mám od rekordéru k TV (dvakrát tlustší)a ejhle,zvuk i obraz funguje.
      Jsem si jist,že stejný způsob nahrávání bude fungovat i na AB Cryptobox.


    • Rozália

      19. ledna 2020 - Rozália

      Prosím prosím, ak je možné prezradiť, ktorý STB si mám kúpiť, aby som k nemu mohla pripojiť DVD rekordér a nahrávať naň? Už dlhý čas takjý STB hľadám a neviem nájsť. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.


    • Mimilda666

      20. ledna 2020 - Mimilda666

      Pokud máte na DVD rekordéru SCART konektor(a to určitě máte) tak potřebujete set top box který má také SCART konektor. Propojite kabelem SCART a můžete nahrávat. Bacha jen na kvalitu kabelu. Vyzkoušel jsem dva než to začalo fungovat. Nastavíte čas na set top boxu , na stejný čas na DVD a nahrávate .


    • Rozália

      20. ledna 2020 - Rozália

      Áno mám scart, ale niektoré STB oznamujú (dočítala som sa v recenziách), že nie je možné na DVD recordér nahrávať, napríklad TESLA TE-310, alebo AB CRYPTOBOX 752HD combo. Mne ani tak nejde o nahrávanie na DVD, ako o prehrávanie už nahratých disket, ktorých mám veľa. Ďakujem za odpoveď, možno budeme mať šťastie a natrafíme na ten správny STB.


    • Mimilda666

      20. ledna 2020 - Mimilda666

      No ale na přehřátí disket nemá set top box vliv. Pokud budete mít DVD připojeno k TV tak můžete přehrávat co chcete ze svých sbírek. A pokud má set top box SCART tak do něj jde výstupní signál a DVD musí nahrávat pokud tedy na DVD zvolíte ten vstup do kterého máte set top box připojen.


    • Mimilda666

      20. ledna 2020 - Mimilda666

      Vyzkoušel jsem dva a oba to umožňovali


    • Rozália

      20. ledna 2020 - Rozália

      Tak to som chcela počuť od múdrejšieho (tušila som to, ale nebola som si istá), že prehrávať diskety môžem, aj keď nahrávať nové nie. To mi úplne stačí. Len ešte jedna vec prosím prosím, či si na to prehrávanie musím kúpiť dvojtunerový STB, alebo stačí s jedným tunerom.


    • Mimilda666

      20. ledna 2020 - Mimilda666

      Stačí jeden tuner, ale můžete se pak dívat jen na programy které vysílají na stejné frekvenci. Takže pokud budete nahrávat z ČT 1 tak můžete pak přepnout jen na dvojku, 24, nebo sport. Ostatní programy budou blokovány. Při nahrávání z novy pak jen na další programy které nova vysílá. Nevím to úplně přesně, tohle mě nezajímá ale dá se to zjistit podle vysílacích kanálů kde jaký program je. Pokud budete mít duální tuner tak toto neplatí. Pak můžete nahrávat jeden a koukat na jakýkoliv jiný.


    • Rozália

      20. ledna 2020 - Rozália

      Fajn, ďakujem, už som pokojnejšia. Dobrú ruku pri výbere STB želám. :)


    • Mimilda666

      20. ledna 2020 - Mimilda666

      Rádo se stalo. Pěkný den


  • Jiří

    Jiří

    20. února 2020

    Dobrý den. Ano jde nahrávat na HDD DVD rekordér, ale SCART výstup na AB Cryptobox 752 HD Combo musí být přepnut na RGB. Při přepnutí na CVBS rekordér hlásí, že byl zjištěn signál ochrany proti kopírování a kopírování není možné.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.