Poradna Satelitní přijímače


Autor: | Vloženo: 11.11.2012 000 14:36 | Témata: Poradna Satelitní přijímače

Nejdou Eroxy na promo Mixbox od Skylinku

Dobrý den.
Mám problém s promo akcí od Skylinku.Po zaslání SMS asi po dni začaly fungovat jen Filmboxy,Eroxy nejdou doteď.Služba je dle výpisu detailu aktivních služeb karty aktivní, v rodičovském zámku nastaveno 18+,přijímač zapnut na ČT1,vyzkoušena reautorizace karty IRDETO i reset pinu a i po tomto čtyřdenním snažení programy Erox nenaskočily.S technickou pomocí Skylinku jsme už žádné další možnosti nenašli.Na přijímači nahrán nejnovější FW 9.2.9.Mám podezření na chybu vestavěné čtečky.Myslím si to proto, že už aktivace nové karty výměna od Skylinku byla celodenní horor, který vyřešila až čtečka jiného přístroje.Nejde mi ani tak o Eroxy jako o to, že mě mrzí do budoucna, že bych si zaplatil nějaké kanály od Skylinku a nakonec díky ne zcela funkční čtečce se na ně stejně nepodíval.Je mi to o to více divné,když ve svém časopise Skylink váš přijímač inzeroval jako Skylink ready.Předem díky za odpověď.

  • Petr Veselý

    Petr Veselý

    11. listopadu 2012

    Dobrý den, Vámi popisovaný problém je v podstatě chybou Skylinku, kdy karty Výměna uvedené na trh v poslední době nemají aktivní PIN Rodičovské kontroly. Dříve uvedené karty měly vždy pin 0000, nyní karty nemají PIN přednastaven a musí se získat ze živého TV vysílání pomocí zápisu instrukce na kartu. Tuto funkci obstará pouze oficiální čtečka, nebo dekódovací modul IRDETO (nebo cryptoworks v případě ICE karty). Jedná se pouze o prvotní načtení PIN Maturity ratingu, další provoz karty je již bez problému. Nejlepší postup je zasunutí karty do oficiální čtečky, nebo IRDETO modulu, reset PIN přes rozhraní skylinku a následně pomocí menu oficiální čtečky, nebo modulu IRDETO vypnutí Maturity ratingu (nebo nastavení profilu 18+) u této karty. Takto inicializovaná karta bude nadále dekódovat všechny programy vysílané s Irdeto příznakem 18+. Není to chyba čtečky v tomto přijímači, je to standartní chování všech univerzálních čteček (ve všech přijímčích s uniCAS čtečkou, nebo linux strojích). Tuto drobnost bohatě vynahradí přidané funkce a možnosti, které přijímače s oficiální čtečkou, nebo IRDETO modulem nenabídnou. V případě dalších dotazů se prosím obraťte přímo na technickou podporu dovozce (technik), kontakt naleznete na stránce www.bensat.cz. Takto dostanee na Vaši otázku odpověď nejrychleji.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Petr Černý

      11. listopadu 2012 - Petr Černý

      Děkuji za rychlou odpověď.Mám z ní ale pocit, že žijete na jiné planetě než já.Při zakoupení přijímače mě opravdu nenapadlo, že při aktivaci nové karty budu muset běžet do nejbližší prodejny elektro a prosit je, ať mi provedou aktivaci v přijímači u nich.Taky mě nenapadlo, že po měsíci bych tam měl asi jít znovu, protože jsem chtěl nějaké programy navíc.Pomalu se budu muset přichystat, že třeba na vánoce, až si zaplatím u Skylinku za nové programy, tak mě to potká znovu.Ale podle Vás je to asi normální.Možná mi za chvíli třeba poradíte, že si mám jít přepnout program na satelitu u souseda.Jak ale vidíte, pochopil jsem způsob, jak se v jisté prodejně v Přerove řeší problém.Hodí se chyba na Skylink, zákazník se pošle hledat funkční přístroj po okolí a je to.Na mojí planetě to ale je tak,že Skylink začal kódovat programy IRDETO a výrobce a pak prodejce začne podle toho kódování prodávat funkční přijímač.A když se to nepovede, tak ho zadarmo vymění a nebo opraví.Když to neudělá, tak v případě dalších dotazů zákazník přímo na webu se nad tím podiví.To proto, aby to věděli další potenciální zákazníci a vyhnuli se jednomu nejmenovanému prodejci z Přerova obloukem.
      PS:Děkuji za smazání diskuze na AB-Fórum, konkretně bensat 400 mc čo je to zač , kde byl BenSat 400 dost kritizován-pískající zdroj,chyby v software atd.Ukázka demokracie přímo v praxi.


    • Petr Veselý

      12. listopadu 2012 - Petr Veselý

      Dobrý den,
      diskuzi na ab-fóru smazal přímo majitel fóra společnost ab-com, která dováží vlastní satelitní přijímače a proto nechce na svém soukromém fóru diskuzi o konkurenčním přístroji. Osobně to chápu. Jak jsem Vám popisoval v mé minulé odpovědi, není chyba na straně přístroje, ale na straně Skylinku. Přístroj byl vyvíjen za určitých podmínek (PIN byl na kartě při prodeji), ty Skylink změnil a trvá nějakou dobu něž se na takovou změnu dá zareagovat. Nijak se nevymlouváme, pouze se Vám snažím poradit, jak vyřešit problém. Načtení PINu rodičovské kontroly je nutné pouze jednou, dále bude přijímač dekódovat bez problémů, načtení nově objednaných balíčků probíhá do max. dvou minut (dnes jsem zkoušel na obou Skylink kartách). Pokud nechcete toto podstupovat, můžete si zakoupit certifikovaný dekódovací modul CI+ IRDETO a ten vložit do přijímače. S ním můžete nastavit Rodičovskou kontrolu, ale nebude možné využít nadstavbových funkcí, které poskytuje přijímač ve spojení s uniCAS čtečkou. Takové chování přijímače není výmyslem nějaké firmy z Přerova, je to důsledkem plnění licenčních podmínek při použití čteček Irdeto v přijímači.
      Stejně se chovají všechny přístroje s uniCAS čtečkou, což jsou všechny bez loga Skylink Ready. V případě dalších dotazů se prosím obraťte přímo na technickou podporu dovozce (technik), kontakt naleznete na stránce www.bensat.cz. Takto dostanete na Vaši otázku odpověď nejrychleji.


    • Petr Černý

      12. listopadu 2012 - Petr Černý

      Děkuji za odpověď.Zároveň se omlouvám, že jsem Vás vinil ze smazání příspěvku na ab-fóru, kde majitel nevydržel kvality vašeho přístroje.V létě jsem začal řešit zastaralý software v hodnocení přístroje, náprava přišla v listopadu. To je skoro půl roku.Když se to chlapcům v Jižní Korei povede, tak na jaře by mohl být problém s PIN vyřešen.Budu opět doufat, že se dočkám nové aktualizace.To už bude i s tou neoficiální pátá.Až ta poslední FW 9.2.9 se dá považovat za kvalitní.Protože se mi nechce čekat až do léta, tak musím opět navštívit někoho s čtečkou Skylink ready.Věřím, že tento horor postupuji naposledy a že už mě v budoucnosti nepotkají další překvapivé akce s namakanou čtečkou uniCAS přístroje BenSat, před kterým konkurence omdlévá.


    • efendy

      19. listopadu 2012 - efendy

      s tým pin na karte skylink sa to da jednoducho v menu satelitu nastaviť . ale bensat 400 to neumožnuje , takže by som s toho neobvinoval skylink ale tvorcov softu , ked staré trojročné sd satelity s tým pin -kom nemajú problém , ale bensat 400 to nemá zapracované v čítačke karty . treba na tom ozaj popracovať . a už je na ab-fore nové vlákno na tento satelit . takže všetky skúsenosti tam môžte písať . http://www.ab-forum.info...
      tu nájdete všetko čo treba zlepšiť a moje osobné skúsenosti .


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    11. listopadu 2012

    Přesně tak přístroj je bezproblémový a jak píše kolega je to jen na straně Skylinku

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (1)

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.