Poradna Satelitní přijímače


Autor: | Vloženo: 21.08.2011 000 19:46 | Témata: Poradna Satelitní přijímače

Prosím o radu, jak zapojit k výše uvedenému sat. přijímači DVD rekordér, abych mohla sledovat i nahrané DVD. Televizi mám zapojen před HDMI kabel.

Mám 2 karty Skylink, ale spoustu DVD nahraných, které bych nemohla sledovat. DVD rekordér není HD. Můžu nahrávat filmy přímo na DVD rekordér jako na externí HDD? Děkuji za odpověď.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    22. srpna 2011 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Zde je manuál: http://www.technisat-daun-fs.de... kde najdete připojení video nebo DVD rekordéru pomocí kabelu scart do TechniSat Digicorder HD S2X.
    Váš DVD rekordér můžete samozřejmě připojit přímo k Vašemu TV, záleží jen na počtu a typu vstupů Vaši TV, není nutno ho připojovat přes TechniSat Digicorder HD S2X.
    Filmy nahrané na HD Digicorderu lze bez problému přenést do PC.Zde je lze konvertovat a následně vypálit na DVD, CD nebo blue ray disk, záleží na požadovaném formátu.
    Otázce : "nahrávat filmy přímo na DVD rekordér jako na externí HDD" dost dobře nerozumím, neuvádíte zda se jedná o rekordér s digitálním nebo analogovým tunerem, a odkud kam chcete vlastně nahrávat.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Medková Marcela

      22. srpna 2011 - Medková Marcela

      Děkuji za odpověď, určitě byla užitečná, jen jsem opravdu zapomněla uvést, že DVD rekordér je analogový, není ovšem problém mám i druhý s digitálním tunerem, ale ne satelitním. Ještě bych se chtěla zeptat, jaký kabel musím koupit mezi sat. přijímačet a PC, asi ne USB nebo ano? USB je v sat. přijímači asi jen pro vstup.
      Co musím mít nastaveno na sat. přijímači, abych se mohla dívat na DVD přehrávané v rekordéru, nebo sat. přijímač musím vypnout? na chalupě musím sat. přijímač vypnout, když se chci dívat na DVD.
      Když chci kopírovat na sat. přijímači, tak je tam možnost kopírovat na VCR - nevím jaký by musel být, abych mohla kopírovat přímo na něj. Moc děkuji i za tu první odpověď. Medková.
      Dnes večer to zkusím.


    • Anonymní uživatel

      22. srpna 2011 - Anonymní uživatel

      K propojení TechniSat Digicorder HD S2X a PC potřebujete dvě věci. Program "Mediaport" stáhnete z : http://www.technisat.cz...
      a dále datový kabel, který Vám dle požadované délky zhotoví v některé z prodejen s PC nebo satel. technikou, je to stejný typ jako pro připojení k internetu. Program nainstalujete do PC, kabelem propojíte PC a rekordér. Po spárování obou zařízení do sítě se vám v PC zobrazí složky a soubory nahrané na HDD rekordéru. Ty potom jednoduchým způsobem můžete překopírovat a zárověň přetransformovat do PC ve formátu MPEG nebo DVD. Toto pak lze vypálit na CD,DVD.
      Co se týče připojení Vašich starých rekordérů, připojil bych je přímo k TV a nepropojoval bych je s novým rekordérem.Časem je stejně zavrhnete, jako já.V menu TV si pak vyberete: satelit HDD rekorder,DVD nebo video.Pokud máte TV s větší uhlopříčkou 106 a více s rozlišením full HD, nedá se dle mého názoru na tyto analogové záznamy koukat s radostí.
      Ze satelitu budete mnoho programů sledovat a nahrávat v HD rozlišení . Z pevného disku rekordéru to pak přehrávat na další rekordér??? připadá mě poněkud krkolomné a zbytečné.
      Na HDD se vejde poměrně dost filmů a pokud některý budete chtít vypálit na Blu-Ray v HD kvalitě nebo DVD, tak můžete přes PC.


    • Medková Marcela

      22. srpna 2011 - Medková Marcela

      moc děkuji. medková.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.